Abstract | Playing Cards

Hoe creëer je een succesvolle Kickstarter Campagne?

      Project INTRODUCTIE

Deze Kickstarter campagne is het leven in geblazen om bezig te zijn met mijn passies, namelijk: ondernemen, designen en kaartspellen.

Vanaf jongs af aan was ik al bezig met kaarttrucs, ongeveer twee jaar geleden ontstond het idee om zelf een pakje speelkaarten te ontwerpen. De Kickstarter campagne is opgesteld om geld om te halen als investering om het project te realiseren. Het doel is om iedereen een mooi en uniek pakje kaarten aan te bieden om zo het project tot een succesvol einde te brengen.

De speelkaarten hebben een uniek design, dat je gegarandeerd nog nergens anders hebt gezien. De traditionele zwarte kaarten zijn vervangen door een passende blauwe versie. Daarnaast zijn de kaarten weergegeven in een abstracte en geometrische versie van zichzelf. Alleen de basisvormen zijn hiervoor gebruikt (vierkant, cirkel, driehoek, rechthoek)


Categorie:
Design
,
Product Development
Mijn rol:
Product Design, Marketing
      Project DETAILS

Een Kickstarter campagne opzetten is een proces met veel haken en ogen.

Zo moet je de financiën berekenen, de marketing uitvoeren en de pagina zo aantrekkelijk mogelijk maken. Al deze facetten moeten goed en zorgvuldig worden samengesteld! Om deze reden is slechts 30% van de campagnes op Kickstarter succesvol. Het is daarom extra fijn dat dit project bij die 30% hoort. 144 mensen hebben hun steun laten blijken door minstens één pakketje af te nemen. In totaal zijn er al meer dan 450 pakjes verkocht, waarmee dit project tot een groot (persoonlijk) succes behoort.